GoOd NeWs

Wednesday, April 6, 2011

Diari Akademi Fantasia 9 (2011)

 Diari.AF9.2011.SDTVRip.x264.MyGecKo

Buat kali pertama dan terakhir dalam sejarah Akademi Fantasia 9, Diari AF9 akan dibawakan secara terbuka untuk tontonan umum! Jika musim yang lepas, lokasi Diari Akademi Fantasia diadakan di tempat tertutup dan terlindung, kini lokasi Diari Akademi Fantasia musim terakhir diadakan di tempat umum dan terbuka. Plaza Aeon AU2 telah dipilih sebagai lokasi Diari Akademi Fantasia 9. Sebuah bangunan kecil 2 tingkat yang hanya berdindingkan kaca telah dibina di dalam kompleks membeli-belah tersebut. "Rumah Kaca" ini menempatkan bilik vokal, bilik tarian, bilik muzik, ruang legar di tingkat bawah dan bilik pengetua serta bilik operasi di tingkat atas.

Semua aktiviti pelajar dapat dilihat oleh pengunjung pusat membeli-belah ini setiap hari termasuk sesi pembelajaran vokal, sesi tarian dan sebagainya. Penginapan untuk 12 pelajar ini pula adalah di lokasi yang dirahsiakan. Secara eksklusif di laman web rasmi Akademi Fantasia 9, 4 kamera web akan diletakkan di sudut-sudut tertentu dalam akademi untuk tontonan pengunjung laman web AF. Siaran langsung ini hanya terdapat di laman web dan tidak akan disiarkan di TV. Nantikan siaran diari secara langsung ini mulai 4 April 2011. Inginkan bintang-bintang akademi fantasia 9 mengejutkan anda dari tidur? Dapatkan Panggilan Pagi istimewa daripada bintang-bintang akademi fantasia 9 setiap hari! Untuk melanggan..

Konsert Tirai Akademi Fantasia 9 (2011)

Konsert.Tirai.AF9.2011.SDTVRip.x264.MyGecko.mkv

Akademi Fantasia merupakan sebuah rancangan realiti nombor satu (1) di Malaysia. Para pelajar akan bersaing untuk mendapatkan gelaran juara dan berpeluang memulakan karier dalam industri hiburan.Mereka ditempatkan di dalam akademi tanpa sebarang komunikasi dengan dunia luar. Sepanjang tempoh ini, mereka akan belajar pelbagai kemahiran bagi menyiapkan diri menjadi penghibur yang versatile termasuk kemahiran vokal, lakonan dan drama.

Format rancangan ini diolah daripada “La Academia”, yang berasal dari Mexico. Memulakan musim yang pertama pada tahun 2003 dan Malaysia menjadi negara pertama di Asia Tenggara yang memiliki versi sendiri rancangan ini.Setelah lapan musim, sistem penjurian seratus peratus menerusi undian SMS penonton masih diteruskan untuk musim yang kesembilan ini. Elemen kejutan dan drama adalah segala-galanya dalam program paling popular di Astro Ria (Saluran 104) ini.